Csatlakozz hozzánk!

Bízd ránk az adminisztrációt! Regisztrálj, legyél MŰISZ tag, készítsd el Profilodat és kösd meg gyorsan, online a munkaszerződésed.

12345 6
1
Nézz szét ajánlataink között!

Válassz egy diákmunkát az általunk meghirdetett munkalehetőségek közül!

Diákmunkák
2
Regisztrálj!

Csak abban az esetben tudsz jelentkezni a munkára, ha van érvényes regisztrációd!

REGISZTRÁLOK
3
Jelentkezz a munkára!

Egy vagy több munkára is leadhatod a jelentkezésed!

4
Töltsd ki profilod!

Töltsd fel profilodba adataid és a szükséges dokumentumokat!

5
Legyél Te is MŰISZ tag!

A munkavállaláshoz tagsági viszonyt kell létesítened egy szándéknyilatkozat kitöltésével.

6
Munkaszerződés

Fogadd el online a munkaszerződésed, és már munkába is állhatsz!

Feltételek

A munkavállaláshoz két feltételnek kell együttesen megfelelned:

 • betöltötted a 16. életéved (nyári szünetben 15. életéved)
 • nappali tagozatos, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezel
 • passzív jogviszony esetén 25 év alatti az életkorod

Hogyan tudsz csatlakozni a MŰISZ-hez?

A munkavállaláshoz tagsági viszonyt kell létesítened.
Adott munkára történő jelentkezésed kapcsán telefonon, vagy e-mailben mielőbb felvesszük veled a kapcsolatot.

A belépéshez, munkavállaláshoz és a munkaszerződés megkötéséhez az alábbiakra lesz szükséged:

 • Személyi igazolványod
 • Adókártyád és az adókártyádon található az adóazonosító jeled
 • Az adott félévre érvényes matricával ellátott diákigazolvány
 • Saját névre szóló bankszámlaszámod
 • TAJ kártyád
 • Belépéshez ki kell töltened egy belépési szándéknyilatkozatot. Ügyelj arra, hogy a nyilatkozatot elolvasás és értelmezés után olvashatóan, hiánytalanul, és főleg hibátlanul töltsd ki! A belépési szándéknyilatkozat kitöltésével egy részjegyet jegyzel, melynek étéke (500 Ft) az első fizetésedből kerül levonásra.

Munkavégzés

Az elvállalt munkát a munkaszerződésben leírtaknak megfelelően köteles vagy elvégezni, illetve az elvállalt időtartamot végigdolgozni.

A munkaóráid pontos elszámolása érdekében a munkahelyen feltétlenül vezesd és írasd alá a jelenléti ívet, majd legkésőbb – a következő hónap első munkanapjáig töltsd fel profilodba. A jelenléti íved a szerződéskötés után tudod letölteni profilodból. Leigazolt jelenléti ív hiányában nem áll módunkban elfogadni a teljesítésed.

Ha bármilyen okból kifolyólag nem tudsz eleget tenni az elvállalt munkavégzési kötelezettségednek, azt legalább 24 órával korábban jelezd személyesen, telefonon, vagy emailen az ügyfélszolgálatunknak, mert így még időben tudunk gondoskodni a pótlásodról.

Fizetés

Az elvégzett munka után járó béredet minden esetben átutalással és havonta egyszer fizetjük ki. A fizetést minden ledolgozott hónapot követő hónap 15. napjáig utaljuk át az általad megadott bankszámládra. Készpénzben nem fizetünk ki munkabért. A kifizetés csak abban az esetben valósulhat meg, ha a belépéskor kitöltött szándéknyilatkozaton, illetve a munkaszerződésen szereplő adataid hibátlanok, hiánytalanok és a jelenléti ívedet is időben feltöltötted profilodra.

Reklamációt, csak a fentiekben felsorolt kötelezettségek pontos teljesítése esetén áll módunkban elfogadni.

Kilépés

Kilépned csak abban az esetben érdemes, ha biztos vagy abban, hogy nem szeretnél nálunk többet munkát vállalni, ugyanis visszalépési lehetőség nincs. Mielőtt kilépnél, bizonyosodj meg arról, hogy megkaptad minden jövedelmedet, mert a kilépés után erre már nem lesz lehetőséged.

Kilépési szándékod e-mailben tudod jelezni. A belépéskor átvett 500 Ft értékű részjegyed utalással fizetjük vissza. Ennek a részjegynek az értéke az utolsó fizetés utáni harmadik hónaptól igényelhető vissza.

Hasznos videók

Gyakran ismételt kérdések

Munkavállalással kapcsolatos kérdések

Mit tegyek, ha dolgozni szeretnék?

Először is regisztrálnod kell weboldalunkon, ezt követően tudsz jelentkezni a meghirdetett állásokra.

Hány éves kortól vállalhatok diákmunkát?

A jogszabály szerint diákmunkát 16 éves kortól, de tanulmányi szünetben (nyári, téli, tavaszi) már 15 évesen is vállalhatsz munkát. Amennyiben 18 év alatti vagy, a szüleidnek ki kell tölteni egy hozzájáruló nyilatkozatot, melyet innen (link) tudsz letölteni.

Milyen jogszabályok alapján történik a foglalkoztatásom?

Az Iskolaszövetkezet a tagjait a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: Ptk.) megbízásra vonatkozó, a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvénynek (továbbiakban: Mt.) Szövetkezetekről szóló 2006. X. törvényben (továbbiakban: Szövtv.) megjelölt szabályai szerint meghatározott jogviszonyban és a Szövetkezet Alapszabályában foglaltaknak megfelelően foglalkoztatja. A Munkába lépést megelőzően Belépési nyilatkozat és Tagsági keretmegállapodás megkötésére van szükség amely határozott időre szól a nappali tagozatos hallgatói jogviszony vagy a diákigazolvány érvényességének lejártáig. Az Iskolaszövetkezet és az Iskolaszövetkezeti tag egyedi megállapodásban rögzítik a partnernél történő munkavégzés paramétereit, mint munkavégzés helyét, a munkakört és a munka elvégzéséért járó díjazást.

Levelezős/esti képzésen veszek részt, így is dolgozhatok?

Nem, jogszabály alapján diákmunkán csak nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező tanulók dolgozhatnak.

Akkor is vállalhatok munkát, ha külföldön tanulok?

Sajnos nem, jelenleg csak az vállalhat diákmunkát, aki magyarországi oktatási intézményben tanul.

Passzív félévesként is dolgozhatok?

Igen, amennyiben a képzést nappali tagozaton végzed és még nem töltötted be a 25. életéved.

Hogyan történik a kiválasztás?

A jelentkezést követően 2 munkanapon belül ügyfélszolgálatos kollégáink felkeresnek a megadott elérhetőségek egyikén, egyeztetés céljából. Ezt követően továbbítják jelentkezésed az adott partnercégnek, a kiválasztási folyamat részeként vagy interjú kapcsán mi, vagy a partnercég fog veled egyeztetni. Az is előfordulhat, hogy már az első egyeztetéskor is partnerünk fog felkeresni. Kérjük, légy türelemmel, ez akár 2 hétbe is telhet.

Mi alapján választanak ki egy munkára?

Amennyiben szaktudást igénylő munkáról van szó, ügyfélszolgálatos kollégáink előzetesen felmérik tudásod, majd továbbítják önéletrajzod a partnernek. Előfordulhat, hogy a partner behív egy külön szakmai interjúra is.

Fel szeretnék mondani a munkahelyemen, a 30 napos felmondási időt le kell tölteni?

Diákmunka esetében nincs felmondási idő, viszont kérjük, hogy amennyiben el szeretnél menni az adott cégtől, legalább 2 héttel előtte jelezd, hogy gondoskodni tudjunk az utánpótlásról.

Egészségügyi vizsgálatra, kiskönyvre szükség van? Hogyan szerezhető be?

Amennyiben a munkavégzés feltétele a munkakörödnek megfelelő orvosi vizsgálaton való részvétel, akkor arról ügyfélszolgálatos kollégáink tájékoztatni fognak és átküldik e-mailben a szerződéskötéskor.

Más iskolaszövetkezetnél is tag vagyok, mi a teendő?

Egyszerre több szövetkezetnek is a tagja lehetsz, így nem szükséges semmit tenned.

Mégsem tudom elvállalni a munkát, mi a teendő?

Alkalmi munkát vállaltam: ha bármilyen okból kifolyólag nem tudsz eleget tenni az elvállalt munkavégzési kötelezettségednek, azt legalább 24 órával korábban jelezd telefonon vagy emailen az ügyfélszolgálatunknak, mert így még időben tudunk gondoskodni a pótlásodról.

Gyakornoki munkát vállaltam: kérjük, ebben az esetben a cégednél jelezd, hogy nem tudsz menni a munkára.

Szakmai gyakorlatot is leigazoltok?

Igen! A legtöbb cégünk segít abban, hogy a diákok a kötelező szakmai gyakorlatot el tudják végezni, az ezzel kapcsolatos adminisztratív teendők nagy részét munkatársaink elvégzik számodra.

Pénzügyekkel kapcsolatos kérdések

Mikor kapok fizetést?

A fizetések minden hónap 15. napjáig érkeznek.

Készpénzben vagy utalással kapom a fizetésem?

A fizetésed MINDEN esetben az általad megadott bankszámlaszámra utaljuk el, készpénzes kifizetés NINCS!

Mit tegyek, ha nem kaptam fizetést?

Első körben ezeket ellenőrizd:

 • Helyesen kitöltött és leigazolt jelenléti ívet adtál-e le. Elfogadtad-e a belépési nyilatkozatot és a szerződést.
 • Meghosszabbítottad a szerződésed.
 • Helyesen írtad be a bankszámlaszámod.
 • Adtál-e le az adott félévre érvényes matricával ellátott diákigazolvány másolatot. Amennyiben iskolalátogatási igazolást töltöttél fel, kérjük ellenőrizd azt is, mivel az csak az adott iskolai félév végéig érvényesek, míg a diákigazolvány március 31-ig, illetve október 31-ig.
Ha minden rendben, keress fel minket elérhetőségeink egyikén.

Nem annyi fizetést kaptam amennyit kellett volna, mi a teendő?

Több fizetést kaptam: kérjük keress fel minket elérhetőségeink egyikén, egyeztetés után a különbözetet vissza kell utalnod a megadott bankszámlaszámra.

Kevesebb fizetést kaptam: kérjük először is ellenőrizd a feltöltött jelenléti íved, a szüneteket is beleértve. Amennyiben úgy ítéled meg, hogy így sem megfelelő az összeg, kérjük keress fel minket valamelyik elérhetőségünkön!

Az oldalon szereplő bér bruttó vagy nettó?

A weboldalunkon az órabér BRUTTÓBAN van megadva. Amennyiben 25 éven aluli vagy, úgy a bruttó béred egyenlő lesz a nettóval. 25 éven felülieknek 15% jövedelemadót kell fizetniük. Tehát pl. bruttó 2000 Ft-os bér esetén a 25 éven aluliaknak a nettó bére 2000 Ft lesz, míg 25 éven felülieknek nettó 1700 Ft.

Van nálatok tagsági díj?

Igen, a tagsági díjunk 500 Ft, amit az első fizetésből vonunk le és csak egyszer kell kifizetned. Ezt a tagsági díjat a szövetkezetből való kilépésedkor (ha már nem szeretnél nálunk munkát vállalni, vagy ha már nem vagy diák és emiatt nem tudsz nálunk munkát vállalni) visszakapod.

Nekem is kell adóbevallást készítenem? Hogyan?

Igen, diákmunkán dolgozóknak is kell adóbevallást készíteniük. A NAV mindenkinek elkészíti az adóbevallás-tervezetét, melyet ügyfélkapun keresztül tekinthetsz meg a eszja.nav.gov.hu oldalon. Az ehhez szükséges dokumentum postai úton kiküldésre kerül az általad megadott lakcímre az év elején, legkésőbb január 31-ig meg is fogod kapni. Azonban, ha esetleg ezt a papírt elvesztetted volna, a Profilom/Dokumentumok oldalról le tudod tölteni, vagy írhatsz a diakmunka@muisz.hu e-mail címre és újra elküldjük neked. Amennyiben további kérdésed van, kérjük keresd fel a NAV-ot!

Hogyan tudom beszerezni az adóbevalláshoz szükséges igazolást?

Postai úton kiküldésre kerül az általad megadott lakcímre az év elején, legkésőbb január 31-ig meg is fogod kapni. Azonban, ha esetleg ezt a papírt elvesztetted volna, a Profilom/Dokumentumok oldalról le tudod tölteni, vagy írhatsz a diakmunka@muisz.hu e-mail címre és újra elküldjük neked.

Mi az az SzJA mentesség, én jogosult vagyok rá?

2022. január 1-től a 25. életévüket be nem töltött fiatalok jogosultak az személyi jövedelemadó mentességre. Ezt diákmunkán azt jelenti, hogy a bruttó bér egyenlő lesz a nettó bérrel, tehát az órabérből semmilyen járulék nem kerül levonásra.

Taggá válásod során automatikusan megkapod a kedvezményt, viszont ennek mértéke 2024-ben havonta 576 601 Ft. Amennyiben jövedelmed meghaladja ezt az összeget, a különbözetet már terhelni fogja a 15%-os személyi jövedelemadó. Erről nyilatkozatot kell tenned, melyet ITT érsz el. Amennyiben több munkahelyed van, vedd figyelembe, hogy NEM munkahelyenként érvényes a kedvezmény! Kérjük, amennyiben átléped ezt az összeghatárt, töltsd ki a nyilatkozat, ellenkező esetben jogtalanul fogod megkapni fizetésed egy részét, melynek visszafizetésére a NAV kötelezni fog.

25-30 év közötti vagyok, még tanulok és gyermeket várok. Rám is vonatkozik a 30 év alatti édesanyákra vonatkozó SzJA mentesség?

Igen, a kedvezményt igénybe tudod venni, az erre vonatkozó nyilatkozatot ITT tudod letölteni.

Kaphatok előleget? Van hóközi utalás?

Nem, a fizetésed egyösszegben kapod meg mindig a következő hónap 15. napjáig.

Regisztrációval kapcsolatos kérdések

Mindenképp regisztrálnom kell az oldalon?

Igen, mindenképp szükséges a regisztráció, ugyanis minden folyamat (jelentkezés, szerződéskötés, jelenlétiív leadás stb.) online, a profilodon zajlik.

Hogyan tudok regisztrálni az oldalra?

A fejlécben kattints a „Belépés” gombra, itt fogod találni a regisztrációs fület. Amennyiben át szeretnél pont lépni erre a fülre, kattints IDE!

Mire van szükség a regisztrációhoz?

Első körben a neved, születési dátumod, telefonszámod, nemed, valamint az e-mail címed megadása kell. Kérjük, olyan e-mail címmel regisztrálj, amit valóban használsz is, mivel a regisztráció megerősítéséhez e-mailben fogsz kapni aktiváló linket.

Miért kell aktiváló link a regisztrációhoz?

Mivel nálunk minden online zajlik, a jelentkezés, szerződéskötés, jelenléti ív leadás stb., így meg kell bizonyosodnunk róla, hogy valóban Te szeretnél regisztrálni, ugyanis az előbb említett folyamatokhoz személyes adataidat is meg kell adnod. Az adatvédelmi tájékoztatónk ITT olvashatod!

Azt írja, hogy már van regisztrációm ezzel az e-mail címmel. Mit tegyek?

Abban az esetben, ha már a régi oldalunkon is volt profilod, kérlek, csak jelszó emlékeztetőt kérj, mivel a régi profilod az új oldalon is érvényes. A jelszóemlékeztető a regisztrációkor megadott e-mail címedre érkezik. Ellenőrizd a bejövő levelek mappa mellett a SPAM mappát is, mert előfordul, hogy az ilyen típusú leveleket oda sorolja be a levelezőrendszered.

Regisztráltam, de nem kaptam megerősítő e-mailt. Mit tegyek?

Ha regisztrációt követően nem kaptál megerősítő e-mailt, akkor tanácsoljuk, hogy nézd meg a SPAM mappában, ha ott sem találod, akkor várj még türelmesen pár percet. Amennyiben nem érkezik meg egyáltalán a megerősítő e-mail, abban az esetben a vedd fel velünk a kapcsolatot a marketing@muisz.hu e-mail címen a regisztrációkor megadott e-mail megjelölésével, esetlegesen telefonszám megadásával.

Elfelejtettem a jelszavam és e-mailben sem kaptam újat.

A regisztrációs fülön lehetőséged van jelszó visszaállításra. Az e-mailben kapott linkre kattintva tudsz új jelszót megadni.

Ha regisztráltam, akkor onnantól kezdve tag vagyok nálatok?

Nem, a regisztrációval nem válsz automatikusan tagunkká. A taggá váláshoz alá kell írnod egy belépési nyilatkozatot, amit online, a profilodon tudsz megtenni, erre akkor lesz lehetőséged, ha már egy konkrét munkára elindítottuk a szerződéskötési folyamatot.

Nem tudok jelentkezni az állásra, hibát ír ki.

Előfordulhat, hogy nem töltöttél fel önéletrajzot, a szakmai tudást igénylő munkáinkhoz rendszerint szükség van egy feltöltött önéletrajzra a jelentkezéshez. Előfordulhat, hogy a cég angol/német stb. nyelvű önéletrajzot kér, kérjük ezt is ellenőrizd a jelentkezéskor.

Rosszul adtam meg az adataim, mit tegyek?

Vannak olyan adatokat, melyeket meg tudsz változtatni a profilodon, viszont néhány mezőt csak munkatársaink tudnak megváltoztatni, biztonsági okok miatt. Kérjük, ha ilyen adatot szeretnél megváltoztatni, írj róla egy e-mailt a diakmunka@muisz.hu e-mail címre!

Szerződéskötéssel kapcsolatos kérdések

Mire van szükség a szerződéskötéshez?

Miután kiválasztottak valamilyen munkára, fel kell töltened a szükséges dokumentumokat, hogy meg tudjuk kötni a szerződést. Ezen dokumentumok listáját kiküldjük neked e-mailben is.

 • személyi igazolvány szám
 • TAJ szám
 • adószám
 • diákigazolvány szám
 • bankszámlaszám
 • érvényes matricával ellátott diákigazolványod másolata

Hogyan zajlik a szerződéskötés?

A szerződéskötés, mint minden más is, online zajlik, a profilodban. Amennyiben feltöltötted az összes szükséges dokumentumot, kollégáink megkötik neked a szerződést, melyről e-mailt is kapsz az általad megadott e-mail címre, ezt követően a profilodban (link majd) tudod elfogadni a szerződést. A jelenléti íved is itt fogod tudni kitölteni.

Honnan tudom letölteni a jelenléti ívet?

A jelenléti ívet a profilodban, a „Munkáim és jelenléti ívek” fülön találod. Lehetőséged van üres jelenléti ívet letölteni, majd kitöltve visszatölteni, valamint e-jelenléti ívet is vezethetsz.

Mi az az e-jelenléti?

A profilodban lehetőséged van rá, hogy online vezesd a jelenléti íved, kvázi mintha excelben vezetnéd. A hónap végén a vezetett jelenléti ívet el tudod küldeni e-mailben a felettesednek, aki azt leigazolja, de akár ki is nyomtathatod. A leigazolt jelenléti ívet vissza kell töltened, így lesz érvényes az adott hónapra a jelenléti íved.

Hogyan tudom meghosszabbítani a tagságom?

Ahhoz, hogy folyamatosan tag lehess és dolgozhass, igazolnod kell, hogy nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezel. Ehhez minden félévben fel kell töltened az érvényes matricával ellátott diákigazolványod másolatát, a diákigazolványod ezzel minden március 31-ig és október 31-ig érvényes, így addig vállalhatsz munkát. Lehetőséged van iskolalátogatási igazolás feltöltésére is, viszont az csak az iskolai félév kezdetétől, a félév végéig (tehát kb. január és június végéig) érvényes, így javasoljuk, hogy mindenképp szerezd be a diákigazolvány matricát, mivel azzal több ideig vállalhatsz munkát.

Idén végzek a középiskolában, meddig érvényes a szerződésem?

Amennyiben a májusi-júniusi időszakban érettségizel, de rendelkezel érvényes matricával ellátott diákigazolvánnyal, úgy október 31-ig még dolgozhatsz diákmunkán.

Idén végzek az egyetemen, meddig érvényes a szerződésem?

Amennyiben van érvényes matricával ellátott diákigazolványod, úgy, ha a tavaszi félévben végzel, október 31-ig, ha az őszi félévben végzel, március 31-ig lesz érvényes a szerződésed. Ha csak iskolalátogatási igazolást töltöttél fel, úgy az adott iskolai félév végéig (június vége, január vége) dolgozhatsz.

Miért kell feliratkoznom automatikusan a hírlevélre is a szerződéskötéssel?

Elsősorban azért, mert vannak olyan emlékeztető e-mailjeink, melyek a munkavállalásod folyamatossága miatt kerülnek kiküldésre, nem rendszerüzenetek, ezeket hírlevélküldő rendszeren keresztül juttatjuk el hozzád.

Gyakornoki munkán vagyok, fel akarok mondani a szerződés lejárta előtt, van rá lehetőség?

Igen, lehetséges. Kérjük, amennyiben szeretnél felmondani, jelezd a cégednél 2 héttel előbb, hogy biztosítani tudjuk utódod.

Fel szeretnék mondani a munkahelyemen, a 30 napos felmondási időt le kell tölteni?

Diákmunkán nincs felmondási idő, viszont kérjük, hogy amennyiben el szeretnél menni az adott cégtől, legalább 2 héttel előtte jelezd, hogy gondoskodni tudjunk az utánpótlásról.

Külföldiek munkavállalásával kapcsolatos kérdések

Milyen dokumentumokra van szükség a munkavállaláshoz?

 • Érvényes tartózkodási engedély (csak tanulmányi státuszú)
 • Adókártya
 • Bankszámlaszám (Wise vagy magyar)
 • Diákigazolvány érvényes matricával vagy iskolalátogatási igazolás

25 év alatti vagyok rám is vonatkozik az SZJA mentesség?

Igen, de ehhez el kell fogadnod egy dokumentumot és nyilatkozni is kell róla. Mindkét dokumentumot megtalálod a profilodban.

Hány órát dolgozhatok egy héten?

Szorgalmi időszakban heti maximum 30 órát dolgozhatsz. Szorgalmi időszakon kívül évi maximum 66 munkanapot vagy összesen 90 napot, melybe beletartoznak a hétvégék és az ünnepnapok is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.